joi

"Nu vă temeţi!”- spunea îngerul


ACEST ARTICOL ESTE MESAJUL Pastorului dr. Pavel Riviş-Tipei
Preşedintele Cultului Penticostal, PUBLICAT IN ZIARUL ADEVARUL DE ARAD 24.12.2007


„Nu vă temeţi!”- spunea îngerul - „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Ps. 46:1-2).


Oricat de tare ar fi omul, în faţa unui fenomen nou şi neobişnuit, aproape instinctiv, primul sentiment ce-l încearcă este teama. Asa a fost şi în cazul păstorilor. Apariţia strălucitoare a îngerului ar fi trebuit să trezească în ei cel mult o uimire, dacă nu chiar o contemplare extaziată.

Îngerul Domnului, ca un adevărat ambasador al cerului, poate să fi fost chiar îngerul Gabriel, era trimis să comunice păstorilor, şi prin ei, întregului norod, vestea cea bună a venirii pe pământ a Fiului lui Dumnezeu.

Naşterea Mântuitorului avea patru mari semnificaţii: • Era un eveniment fără precedent în istoria lumii. Coborârea în lumea pămăntească a unui Dumnezeu adevărat în calitate de Mântuitor, Hristos si Domn împărtea istoria lumii în două. Venirea pe pămant a fiului lui Dumnezeu, prin întruparea omenească, era o minune a minunilor, cum n-a mai avut şi nici nu va mai avea loc. • Era un eveniment cosmic. Nu era cu nimic mai prejos decat actul creaţiunii. El marca înfăptuirea unui însemnat punct din programul lui Dumnezeu care privea unirea din nou a lucrurilor din ceruri cu cele de pe pământ (Efes.1:10) şi împăcarea pământului cu cerul (Col.1:20). P. • Era un eveniment prin care se implineau profetiile Bibliei „Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii” (Isaia 9:6). • Era un eveniment menit să pună capăt fricii. „Nu vă temeti” - era mesajul îngerilor adresat păstorilor. Frica a fost primul simptom al păcatului neascultării. „Mi-a fost frică” – a răspuns Adam Domnului (Gen. 3:10). Din cauza păcatului, din stăpân al pământului, omul a devenit un sclav în permanenţă timorat. „Nu vă temeţi” – spunea îngerul, pentru că „întunericul nu va împărăţi veşnic pe pământul în care acum este necaz...”(Isaia 9:1-2). „Nu vă temeţi” – voi aveţi acum un Domn şi Mântuitor.

Din nou sărbătoarea naşterii Domnului Isus şi mesajul îngerului aruncă o rază de lumină şi speranţă peste valurile învolburate ale lumii.

Facă Domnul ca sărbatoarea din anul acesta să fie aducatoare de pace şi multă linişte în sufletele noastre.

Pastor dr. Pavel Riviş-Tipei
Preşedintele Cultului Penticostal